HCB Karviná
Zápasy
st 3.3.2021 |

Zápas Jičín - Kopřivnice

Zápasové menu

V dohrávce 7. kola házenkářské STRABAG Rail Extraligy přivítali jičínští házenkáři celek Kopřivnice. První poločas utkání byl velmi vyrovnaný. Ve 24. minutě se ale iniciativy chopili domácí hráči, kteří si postupně vybudovali až čtyřbrankový náskok. Ten se Kopřivnici podařilo snížit, ale ne úplně vymazat. Po konci první půle utkání tak měl k výhře blíže Jičín, který do šaten odcházel s tříbrankovým náskokem. Ve druhém poločase mohli diváci u přenosu TVcom sledovat dramatickou přestřelku, kdy se kopřivnickým házenkářům podařilo skóre vyrovnat. V samotném závěru zápasu byli šťastnější Jičínští, kteří si nejtěsnější možnou výhrou pojistili účast v play-off.

„Dnes to byl bojovný zápas, dle mého názoru pěkná házená. My jsme věděli, že pokud se udržíme na dostřel do 50. minuty, tak poté se může skóre utkání otočit. Bohužel jsme dnes neproměnili vyložené šance, párkrát se balón odrazil domácím a myslím si, že právě tyto maličkosti rozhodly. Každopádně si myslím, že náš výkon stoupá, jde nahoru a pevně věřím, že to v dalším zápase potvrdíme,“ hodnotil utkání za tábor Kopřivnice Jiří Gřes.

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín, litoval drobných nedostatků, kterými si domácí utkání zdramatizovali. „Potvrdilo se naše očekávání, že utkání s Kopřivnicí o postup do play-off bude velice těžké. Myslím si, že na herním projevu obou celků se projevila skutečnost významu toho utkání. Udělali jsme spoustu chyb, byly tam pasáže, kdy jsme si mohli vytvořit zajímavější náskok, ale potrestaly nás zbytečné technické chyby. Určitě jsme rádi za vítězství, protože jsme po většinu času utkání byli ve vedení o 3, chvíli dokonce o 4 branky. Jsem rád, že jsme byli o ten gól v samotném závěru lepší a zvítězili jsme,“ oddechl si Babák.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici